WIA

De WAO is per 1 januari 2006 vervangen door de WIA: Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar wat iemand nog wel kan; zijn of haar arbeidsvermogen. Voor sommige arbeidsongeschikte werknemers houdt dit in dat zij plotseling minder inkomsten krijgen.

Maar ook voor u als werkgever kunnen de kosten oplopen door de verplichtingen tot re-integratie inspanningen en loon doorbetaling. Bent u een ondernemer en heeft u werknemers in dienst, dan is het verstandig goed te informeren naar verzekeringen die de WIA kosten dekken.

U kunt als ondernemer er voor zorgen dat arbeidsongeschikte medewerkers, die plotseling minder inkomsten ontvangen, een inkomensaanvulling krijgen. Daarmee biedt u dus een stukje zekerheid in het leven van uw werknemer. Een WIA verzekering wordt daarom vaak als een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde gezien.

Bij de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen komen de nodige regelgeving en voorwaarden kijken. Wij geven u graag deskundig advies op dit gebied, zodat een passende verzekering kunt afsluiten.

© Spelt 2011

Webton webdesign